La meva primera vegada

Monday, January 29, 2007

Primera vegada a altres mons

No soc tant original com em penso, avui buscant imatges per la xarxa he posat "primera vegada" a veure que passava, i entre una mica de merdeta m'han sortit coses com aquestes

1. Llibre "La primera vegada"

Llibre "La primera vegada"

Autora: Laura Barguñó

Columna Edicions, S.A. | col·lecció Jove

Sexe: quin problema hi ha? Que et diguin el que vulguin, gairebé tots tenim la mateixa sensació quan comencem a experimentar amb el sexe: por i curiositat. Deixant de banda tòpics com que els nois van molt cremats i les noies són unes estretes, aquí trobaràs respostes als teus dubtes i preguntes. Ni versions edulcorades ni sexe idealitzat, et parlem del que hi ha, amb testimonis de gent com tu i algun consell, que pots tenir en compte. O no. Tu mateix. La primera vegada és un llibre pràctic, amb totes les preguntes i respostes sobre sexe que tots els adolescents es plantegen en algun moment.

2. Campanya pel preservatiu

La primera vegada Que fer... i no fer Per si de cas...
Al teu estil Descobrir...jugar...estimar...

3.Un escut
Escut del ducat de Borgonya, usat per primera vegada sota el mandat d'Eudes II de Borgonya
Escut del ducat de Borgonya, usat per primera vegada sota el mandat d'Eudes II de Borgonya

4.Foto de Radiotelescopi:

L'astrònom francés Charles Messier va descobrir aquesta galàxia al 1781. M87 es troba a 50 milions d'anys llum de la Terra al cúmul de galàxies de Virgo, al que pertany el Grup Local i la nostra pròpia galàxia, la Via Làctia. La seva emissió de radi es va detectar per primera vegada al 1948/49, des d'Austràlia. És la més intensa de la constel·lació Virgo, raó per la que s'anomena també Virgo A. Heber Curtis va ser el primer que es va fixar en el doll que surt del seu nucli, i el va descriure com "un estrany doll recte". El doll avança quasi en línia recta milers d'anys llum. Està format per partícules subatòmiques que es desplacen per l'espai intergalàctic amb una velocitat propera a la de la llum. Les zones més brillants sembla com si viatgessin amb velocitats superiors a la de llum, degut a que avancen cap a nosaltres.
"És la primera vegada que es pot veure la regió on un doll còsmic es converteix en un feix estret", va dir Bill Junor, de la Universitat de New Mexico, a Albuquerque. "Sempre havíem suposat que calia que el doll es formés d'alguna manera prop del forat negre. Malgrat tot, per molt que ampliéssim la zona central, es veia un feix ja format. La cosa començava a ser ja un xic sospitosa, doncs feia trontollar el procés que hom suposava que produeix el doll.

Ara, Bill Junor, John Biretta i Mario Livio, del Space Telescope Science Institute, han pogut demostrar que el doll de M87 es forma a pocs mesos llum del nucli galàctic, on es pensa que hi ha un forat negre d'una massa 3.000 milions de vegades més gran que la del Sol. El doll s'obre inicialment amb un angle de 60º, i a pocs anys llum de distància es concentra en un feix de només 6 graus.

5.Campanya solidaria

Refugiats, coneix-los

Coincidint amb l'any de la Cultura per la Pau, per primera vegada, al Centre cívic ateneu Fort Pienc hi ha taules rodones, contes, tertúlies, tallers-teatre, espectacles infantils, cinema-forum, tallers de cuina africana i hindú, per tal de sensibilitzar sobre la situació en que es troben els refugiats arreu del món.

Amb aquesta iniciativa hi col·laboren: ACAPS, ACSAR, AFRICAT, Assemblea Papers per a tothom, Escola de Cultura de Pau de la UAB, España con ACNUR, ETANE, INTERMON, Juristes Sense Fronteres, Pallassos Sense Fronteres i SOS Àfrica.

6.Examen de Fisica

Un electró penertra per l'origen de coordenades en el pla YZ, en una regió de l'espai on actuen un camp magnètic i un elèctric paral·lels a l'eix Y uniformes i constants.

  1. Expresseu vectorialment el camp magnètic i el camp electrostàtic per tal que l'electró passi pel punt de coordenades (0.1 , 0.1 , 0) la primera vegada que creua el pla XY.

Si només actua un camp magnètic uniforme igual a , calculeu:

  1. Les coordenades de la posició de la partícula la primera vegada que creua el pla XY.

Dades:

Autor d'aquesta pàgina: examen d'Electromagnetisme ETSEIB-UPC, juny 2004
Pàgina mantinguda per la baldufa (X.Bohigas, X.Jaén i M.Novell)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home